Consells

Berlín és la capital de la República Federal Alemanya i té una població de 3,3 milions d’habitants. Si no et vols acabar perdent entre tanta gent presta atenció a la següent informació, et pot ajudar a entendre millor la ciutat.

La primera impressió:

Res més aterrar en Berlín t’adonaràs què és una ciutat força tranquil·la, on els embotellaments són poc habituals i on la gent és detacanta més pel transport públic i per la bicicleta del que hi estem acostumats els catalans. Berlín es caracteritza per ser la capital europa amb més ofereta cultural (museus, fires, etc.) i per ser la meca de l’arquitectura al vell continent.

Com va dir un dels seus alcaldes, "Berlín és una ciutat pobre però sexy"

Idioma:

Si no saps alemany, cap problema: molta gent parla l’anglès. Els joves el parlen en la seva majoria i també molta gent de mitjana edat. Pensa que Berlín fou ocupada pels anglesos i els americans durant molt de temps. A més, el castellà s’ha posat de moda darrerament entre els alemanys, i les màquines expendedores de bitllets del metro estan traduides a l’espanyol.

Clima:

Els hiverns a Berlín poden ser molt gelats mentre que els estius són càlids i assolellats . El mes ideal per viatjar és cap a l’Agost, les temperatures ronden els 20 graus.

Diners:

Com sabràs a Alemanya s’utilitza l’euro, per tant no t’hauràs de preocupar de canviar de moneda. Els preus són una mica més elevats que a Catalunya. Està prou clar que el socialisme a marxat de la capital alemanya!

  • Menú del dia en un restaurant: 18€
  • Cervesa: 2,50€
  • Copa en un pub per la nit: 7€
  • 1l de gasolina: 1,45€
  • Un paquet de tabac: 4€
  • Un refresc: 2€
  • Un diari: 1,10

Seguretat:

Berlín és una ciutat molt segura (molt més en comparació amb Barcelona). Si prenen les precaucions habituals, com vigilar la cartera, no deixar les bosses sense vigilar, etc. no haurien de tenir cap necessitat de trucar a la policia – per si fes falta: (030) 4664 – 0 / (030) 4664 – 4664  o ) o el d’emergències: 110. Això sí! cal anar en compte amb quin tipus de bar entrem. Per les afores es concentren la majoria de locals habituats per grups d’extrema dreta. En una visita a la Berlín Comunista l’últim que volem és entrar en un bar feixista!

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s